Arkivet
En samling av alle publiserte artikler på uxnorge.no.
God leting!

Ukens designer
Heidi Hoen
Hun prøver å forandre liv ved å gjøre sparing enkelt, digger brukerintervjuer over video, og hater quickfixes!

Ukens designer
Bente Bakke
Hun bygget opp UX-avdeling i Visma Consulting, jobber i Norges første enhjørningsbedrift og ønsker seg robotarmer!

Ukens designer
Terese Dybvad Skavhaug
Hun startet eget selskap under pandemien, blir inspirert når hun lar hjernen hvile og synes vi bør bli bedre på kompetansedeling!

Ukens designer
Alexander Fjelldal
Han skulle egentlig bli psykolog, blir inspirert av bryggerier og synes at designere bør kunne skrive!

Ukens designer
Ronny Ellefsen
Han har jobbet med nasjonalgallerier og museer i Storbritannia, helsesektoren i Sveits, synes vi ikke blindt bør følge trender, og har antakeligvis rekord i antall fagbøker lest under pandemien!

Ukens designer
Pål Einar Tho Bråthen
Han bruker båndopptakeren til å spare på ideene han får i bilen eller i dusjen, synes vi skal se til evolusjonsteori når vi driver med produktutvikling, og foretrekker utviklere som designpartnere!

Ukens designer
Helen Le
Ukens designer Helen Le i Oda fant ut at hun heller ville lage produkter som folk har behov for, enn å overtale folk til hva de bør kjøpe

Ukens designer
Ole Fredrik Lie
Han gikk fra den trygge konsulenttilværelsen til startuplivet, har på to år fått 15 000 brukere og DOGA-merket, og blir inspirert av familien Ingebrigtsen!

Ukens designer
Ragnhild Mjønner
Hun startet Medarbeiderne for å kunne gi jobb til tidligere rusavhengige, og jobber nå med å lage neste generasjons markedsplass!
UX Norge
UX Norge 2021
Det har vært et begivenhetsrikt år for UX Norge, her er en liten oppsummering av hva som har skjedd ✨

UX Norge
UX Norge 4 år ✨
Nå er det hele fire år siden UX Norge ble startet, her er en liten oppsummering av hva som har skjedd så langt, og litt om hva som skjer videre.

Etikk
Dark patterns og UX: etisk design
Blir brukarar sett på som dumme av selskap som gjer det vanskeleg å slette seg frå tenesta? Kvifor blir ulike metodar som lurespørsmål, bekreftelsesskam og vennespam brukt for å holde på eller auke antall brukarar? Endå viktigare: er det viktigare å beskytte produktet og selskapet mot “skadeleg åtferd” enn å beskytte brukarane mot det same?