Arkivet
En samling av alle publiserte artikler på uxnorge.no.
God leting!
Ukens designer
Julia Baulin Hov
Hun prøver å finne ut hvordan vippsing skal funke i andre kulturer, og sjekker aldri Slack før lunsj 💸 Bli kjent med Julia i Vipps!
Etikk
Etisk design: Slik blir du en bedre designer
Å være en god designer handler ikke bare om å lage gode og brukervennlige tjenester. Det handler også om å ta etisk riktige valg.
Ukens designer
Lene Ludvigsen
Hun har latt tilfeldighetene styre karrieren og lager nå designsystem for klimatech 🌍 Bli kjent med Lene i Ducky!
Universell utforming
Kjære alle UX-ere
Er du usikker på hvor du skal starte med universell utforming? Nina Bauge har noen gode råd for å holde beina på jorda og motivasjonen oppe.
Ukens designer
Emmy Reehorst
Hun har jobbet i konsulentselskap, startup og som selvstendig konsulent, og skal nå lage arbeidsverktøy og lede designerne i politiet 👮🏼 Bli kjent med Emmy i Politiets IT-enhet!
Ukens designer
Marius Hauken
Han er en kodende designer som kan det aller meste om fintech og har flere nyhetsbrev på samvittigheten 💰 Bli kjent med Marius Hauken i Stacc X!
Støttespiller
Sikrer godt design ved å jobbe tett med kunden
Systek tror på at jo tettere de er på folka i organisasjonen og problemet som skal løses, jo bedre foutsetninger har de for å lykkes med å skape gode brukeropplevelser.
Ukens designer
Ragnhild Byrkjeland
Hun har hatt på seg de fleste hatter i jobbsammenheng og prøver nå å løse komplekse floker i industrien 👩🏼🔧 Bli kjent med Ragnhild i Cognite!
Innhold
– Det verste er de tilfellene der tekstene ikke blir skrevet i det hele tatt
Susanne Egset har skrevet boken for alle som jobber med tekst i digitale brukergrensesnitt.
UX Norge
Folka bak UX Norge
Slacken og nettavisen drives av en liten gjeng designinteresserte frivillige. Bli litt bedre kjent med folka bak UX Norge.
Ukens designer
Andreas Hartveit
Han synes vi skal vurdere designet i prod istedenfor som skisser, og slår et slag for nerdene 💪🏻 Bli kjent med Andreas i Variant!
Brannfakkel
Du trenger en stilguide, ikke en tone of voice
Hva om vi slutter å late som at hver merkevare er helt unik, og heller lager standard, svadafrie skriveguider til alle som ber om en tone of voice?