Om UX Norge

Vi er en ideell organisasjon som jobber for å skape et bra fagmiljø for UX i Norge på tvers av virksomheter og bygrenser.

Door illustration

UX Norge er for alle som jobber med, studerer eller er interessert i digitale brukeropplevelser.

UX, user experience eller brukeropplevelse på norsk, er hvordan vi opplever det å bruke et produkt, et system eller tjeneste. For oss handler det om å lage gode digitale verktøy og tjenester som hjelper folk i jobb, skole eller andre steder. Vi er opptatt av at digitale produkter skal være lett å forstå og brukes.

Faget er relativt ungt i Norge, men i stor vekst, og det er stort behov for vår kompetanse i digitaliseringen som skjer både i offentlige og private virksomheter.

Det startet med en Slack

UX Norge startet som en slack 14. mai 2017, av Tone Nordbø, som savnet å sparre med tidligere kolleger. Siden har det ballet på seg, og vi er nå over 5700 medlemmer på slacken! Der har vi et nettverk hvor alle kan diskutere, sparre og heie på hverandre.

I 2022 ble vi etablert som en ideell organisasjon, startet landets eneste nettavis for UX, og begynte å arrangere kurs rundt i landet.

Vårt mål

Målet vårt er å tilby gode produkter og tjenester til fagmiljøet, i håp om å samle fagmiljøet på tvers av virksomheter og bygrenser, og heie på hverandre istedenfor å konkurrere. Vi vil styrke fagmiljøet ved å være en uavhengig stemme og tilby det fagmiljøet så langt har manglet.

Hvem er vi?

Mye av arbeidet med UX Norge blir gjort av en gjeng med engasjerte frivillige. Vi er en ideell organisasjon og får inntekten vår fra støttespillere, annonser og kurs.

Støttespillere

For å kunne drive UX Norge er vi veldig takknemlige for at vi har så store deler av bransjen i ryggen, med en haug med støttespillere. Vi tar gjerne imot flere!

Få siste nytt fra UX-verdenen i Norge rett i innboksen

Hvordan denne e-posten blir brukt, finner du i vår personvernerklæring.

Takk til våre støttespillere

Aidn
Azets Consulting
Bouvet
Columbus
Computas
Egde
Folio
Kantega
Knowit
Kvikna
Miles
NITO
Netlife
Northern Beat
Okse
SpareBank 1 Utvikling
Storebrand
Systek
Tietoevry
Umble
Webstep
Bli støttespiller