Universitetet i Oslo • Oslo

Tjenestedesigner

Har du lyst til å jobbe i det største designmiljøet i universitets - og høyskolesektoren?

Søknadsfrist er om -211 dager

TjenestedesignerTjenestedesigner

Kontaktperson:

Tomm Eriksen, Seksjonssjef

92861986

tomm.eriksen@usit.uio.no


Søk her

Om stillingen

Vi søker etter en Tjenestedesigner til en fast, 100 prosent stilling. Vår nye tjenestedesigner vil bli en del av seksjon for Design og brukeropplevelse ved IT-avdelingen ved Universitetet i Oslo. Vi består av 22 ansatte og er det største designmiljøet i universitets - og høyskolesektoren.

Vi ser etter deg med sterkt faglig engasjement og som har en brukersentrert og kreativ tilnærming til problemløsning og tjenesteutvikling. Er du i tillegg en som deler av din kunnskap, kan formidle og visualisere, er nysgjerrig og tør å utfordre, blir vi glade. Sånt liker vi. Søk da vel!

Du vil bli en del av et faglig felleskap med faste ukentlige og månedlige faglige aktiviteter som «UX-timen» og «faglig fredag». For å få et glimt av hvordan det er å jobbe hos oss kan du lese mer om: Seksjon for design og brukeropplevelse og følge oss på Instagram!

Autotekst og GPT UiO er eksempler på tjenester med kul teknologi som vi har levert det siste året. Som tjenestedesigner hos oss vil du få muligheten til å drive innovasjon med brukeren i sentrum.

Vi vektlegger engasjement og motivasjon for å tilby brukervennlige tjenester som støtter vårt samfunnsoppdrag om forskning og utdanning.

Arbeidsoppgaver og kvalifikasjoner

 • Tenke helhetlig, brukersentrert og utforskende.
 • Lede og fasilitere innsiktsarbeid, analyse, designprosesser og konseptutvikling.
 • Implementering av løsninger forankret i reelle brukerbehov.
 • En god formidler med evne til å visualisere og kommunisere fra prosesser.
 • En bred verktøykasse fra tjenestedesign som du tilpasser prosesser og situasjoner.
 • Designverktøy som Figma.
 • For senioringeniør: erfaring med koordinering av større oppgaver eller prosjektledelse.

I tillegg er det en fordel om du har noe erfaring og kunnskap om UX/UI-design og om hvordan du best utformer brukervennlig innhold på nett.

Stillingen krever relevant utdanning på minimum på bachelorgradsnivå. For senioringeniør er kravet mastergrad. Realkompetanse innen fagfeltet kan erstatte utdanningskravet. Nyutdannede oppfordres til å søke!

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg med en løsningsorientert holdning og som har gode evner til å jobbe selvstendig og i team. God muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk er en forutsetning.

Det er også fint om du er:

 • Nysgjerrig og fremoverlent.
 • Analytisk og systematisk.
 • En målrettet og kreativ problemløser.
 • En lagspiller som motiverer og engasjerer folk rundt deg!

Vi tilbyr

 • Spennende arbeidsoppgaver og gode muligheter for faglig utvikling.
 • Fleksibel arbeidstid og mulighet for hjemmekontor etter avtale.
 • Gode velferdsordninger og mulighet for trening i arbeidstiden.
 • Medlemskap i Statens Pensjonskasse med god pensjonsordning og mulighet for gunstig lån.
 • Lønn som overingeniør, stillingskode 1087, fastsettes etter individuell vurdering innenfor et lønnsspenn mellom kr 594 500 og kr 657 300, alternativt som senioringeniør, stillingskode 1181, i et lønnsspenn mellom kr 657 300 og kr 777 900, avhengig av kompetanse og erfaring.

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Vitnemål, attester - har du utdanning fra utlandet legger du ved godkjenning fra NOKUT.
 • Portfolio som viser relevant designarbeid du har gjort, gjerne fra skoleprosjekter hvis du er nyutdannet.

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Om Universitetet i Oslo og IT-avdelingen

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

IT-avdelingen (USIT) ved Universitetet i Oslo (UiO) har ansvaret for å designe, utvikle og drifte IT-tjenester som brukes både ved UiO og i universitets- og høyskolesektoren i Norge. Vi er et av landets største IT-faglige miljøer, med drøyt 350 ansatte fordelt på 4 underavdelinger og 28 seksjoner. Vi arbeider med et bredt spekter av spennende, tekniske løsninger basert på fremtidsrettet teknologi. I IT-avdelingen legger vi stor vekt på å gi våre ansatte utfordrende og lærerike oppgaver, og det er gode muligheter for faglig utvikling.

Se: IT-avdelingen på 1 minutt

Ler mer om: IT-avdelingen ved UiO