NRK • Oslo

Er du Yrs nye konseptutvikler?

Vil du være med å utvikle Yr til å bli verdens beste værtjeneste? Vi i NRK og Yr ser etter deg!  

Søknadsfrist er om -445 dager

Er du Yrs nye konseptutvikler? Er du Yrs nye konseptutvikler?

Kontaktperson:

Rebecca Sakshaug Arff, Gruppeleder Brukeropplevelse

98632212

rebecca.sakshaug.arff@nrk.no


Søk her

Er du en UX-designer med en kreativ tilnærming til komplekse problemstillinger? Ønsker du å utvikle konsepter som gjør hverdagen til millioner av mennesker enklere og ikke minst tryggere? Ser du etter et sterkt fagmiljø som utvikler fagfolk og produkter i verdensklasse, i tverrfaglige team? Vil du være med å utvikle Yr til å bli verdens beste værtjeneste? Vi i NRK og Yr ser etter deg!

Vi er på jakt etter en særs dyktig UX-designer som sammen med digitaldesigner, UX-researcher, produktutviklingssjef, teamleder, front-end-, og backend-utviklere samt driftsressurser skal jobbe i et kryssfunksjonelt team for å videreføre den suksessen Yr er. Yr er en langt mer kompleks tjeneste enn det som møter øyet, og det å gjøre det komplekse enkelt å forstå, er den absolutt viktigste og mest utfordrende oppgaven til Yrs designteam. Teamet bak Yr er fordelt fysisk mellom Oslo og Bodø, og selv om mye arbeid vil skje lokalt på Oslo-kontoret, må man påregne noe reising samt like å arbeide via digitale samhandlingsverktøy.

Værtjenesten Yr er et samarbeidsprosjekt hvor Meteorologisk institutt bidrar med værdata og fagkunnskap innen meteorologi og NRK med utvikling og design av tjenesten. Yr er viktig for å sikre liv og verdier i Norge, og har værvarsler for 11 millioner steder i hele verden. Tjenesten har på det meste 10 millioner brukere i uken, hvorav halvparten av dem er fra Norge. Yr er særlig populær i andre nordiske land, i Tsjekkia, Sør-Afrika og Tyskland og har i tillegg vunnet en rekke internasjonale priser, blant annet for tilgjengelighet og design, DOGA-merket og nå sist gull for originalitet og innovasjon i World Meteorological Organizations kåring av de beste værappene i verden.

Arbeidsoppgaver

  • Lede, utvikle og validere nye konsepter ved hjelp av skissing, prototyping og brukertesting. Følge opp implementasjonen samme med utviklere.
  • Videreutvikle og vedlikeholde Yr sitt designsystem sammen med digitaldesigner.
  • Sørge for gode og konsistente opplevelser av produktene våre, på tvers av plattformer og tjenester, og i tråd med Yr sin merkevare og designprinsipper.
  • Planlegge og gjennomføre innsiktsarbeid i form av bl.a. sekundær research, brukerintervjuer og brukertester sammen med digitaldesigner, UX-researcher og andre fagfolk.
  • Holde deg oppdatert på fagfeltet og bidra i fagdiskusjoner på tvers av NRK.

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som er faglig sterk, som drives av å stadig kunne forbedre deg og har en brennende interesse for å skape bedre brukeropplevelser. Du er idérik og innovativ, og samtidig pragmatisk og kan raskt løse oppståtte problemer og situasjoner. Det er en fordel om du har erfaring med å jobbe i tverrfaglige team.

Du har en bachelor eller mastergrad innen design, fortrinnsvis tjeneste-, produkt- eller interaksjonsdesign. Du har minimum tre års relevant arbeidserfaring og god kjennskap til universell utforming. Du har teknisk innsikt og en egen evne til å tenke nytt innenfor eksisterende rammer.

NB: Du må legge ved referanser til relevante arbeidsprøver i søknaden for å bli vurdert.

Personlige egenskaper

Vi forutsetter at du har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner samt en genuin interesse og entusiasme for å jobbe med teknologi og innhold knyttet til vær. I tillegg har du ambisjoner for din egen faglige utvikling.

Hva får du ved å jobbe i NRK?

Meningsfullt samfunnsoppdrag

Hos NRK får du være med på et spennende og viktig samfunnsoppdrag. Du får mulighet til å samarbeide med svært dyktige medarbeidere og ledere, og ta del i fellesskapet i et godt og kreativt arbeidsmiljø.


Kontinuerlig kompetanseutvikling

Vi ønsker å bidra til din kompetanseutvikling! Du kan blant annet få bidra til videreutvikling av våre aktive faggrupper, der både smidig ledelse og produktutvikling kan være aktuelle temaer for deg. Hvis du vil, er det store muligheter for å representere NRK gjennom talks på konferanser eller å skrive artikler for NRKbeta om digital produktutvikling. Du vil oppleve at NRK er et av de teknologiske miljøene i Norge som ligger lengst fremme når det gjelder digital produkt- og tjenesteutvikling.

I tillegg har vi i NRK ordninger der du kan søke midler til etter- og videreutdanning. Og vi vil gjøre det vi kan for at du skal få utvikle deg som fagperson. I organisasjonen finnes det også svært mange karriereveier i og utenfor teknologi-sfæren i NRK.

Fleksibel og trygg arbeidshverdag

Hverdagslogistikken kan være heftig for oss alle. Der det er mulig, tilstreber vi å gi ansatte den fleksibiliteten de trenger. Vi tilbyr fleksibel arbeidstid og hybrid arbeidshverdag.

For mange med små barn, er NRK-barnehagen på Marienlyst et viktig bidrag til en enklere hverdagslogistikk. Barnehagen er en foreldredrevet bedriftsbarnehage som holder til i rolige omgivelser på Marienlyst.

Som ansatt i NRK vil du være dekket av både gruppelivsforsikring og fritidsulykkeforsikring og vi tilbyr en av landets beste pensjonsordninger. Vi har egen bedriftshelsetjeneste på Marienlyst og avtaler med leger og fysioterapeuter, som bidrar til gode og trygge arbeidsforhold. NRK tilbyr svært gode permisjons- og sykelønnsordninger hvis man får behov for det.

Hvordan er det egentlig å jobbe hos oss? Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for jobben tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske, for å finne bedre ut om vi er en god match.

I NRK finner du stort mangfold. Både faglig, kulturelt og sosialt. Her finner du mange populære arenaer der vi møtes for å oppleve, trene, diskutere, feste, spille eller helt andre ting. I tillegg arrangeres det flere faglige arrangement som spennende innovasjonsdager, fagdager, pitche-dager, førpremierer, seminar og konferanser. Der vi høster og deler kunnskap og diskuterer fag.

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.