Ukens designer
Betsy Sherertz
Hun flyttet til Norge etter et spontaninnfall, ser det som en utfordring at vi skal prøve å lage design som passer alle, og har en noe meta hverdag hvor hun bruker designverktøy for å lage designverktøy!
Tone Nordbø

June 27, 2022
4 min
Vårt mål som designere er å ta hensyn til mangfoldets bruk av våre produkter
Navn: Betsy Sherertz
Alder: 34 år
Bosted: Vålerenga i Oslo
Utdannelse: Bachelor i Graphic Design fra North Carolina State University, USA
Jobb: Senior Product Designer i Vev
Fartstid som designer: 12 år
Hører på nå: The Low End Theory av A Tribe Called Quest er en gjenganger, og jeg hører ofte på rap fra 90-tallet når jeg jobber. I følge Spotify On Repeat, har det den siste tiden gått mye i: Call your girlfriend - Robyn, Mr. Morale - Kendrik Lamar, All Eyes On Me - Bo Burnham, Still Waiting - Sum 41, Mujeres - Y La Bamba, Excursions and Buggin' Out - A Tribe Called Quest
Ser på nå: Har akkurat sett hele Love, death and robots. Hvis du liker Sci-fi,er det en ganske søt serie med forskjellige animerte korte historier som varierer fra lette og fine, til ganske mørke og aggressive. Uansett underholdning!
Leser nå: Nå om dagen lytter jeg mer til podcast enn å lese. Ofte Hidden Brain, Vox's Unexplainable, Armchair Expert, WTF med Marc Maron og gravejournalistikk. Den siste boken jeg leste var Philip K. Dick sin We Can Remember It For You Wholesale and other stories
Hvordan har reisen din vært til der du er nå?
Den kan beskrives med ett ord: “spontan”. Jeg har alltid gått min egen vei, og følger magefølelsen når jeg vil prøve noe. Når det kommer til design, så visste jeg ikke at man kunne leve av å designe, eller hvordan det kunne være mulig før jeg var på universitetet. På ungdomsskolen lagde jeg ofte forskjellige ting som f.eks visittkort som jeg solgte til andre barn. Noen foreslo grafisk design som en utdanningsvei, og jeg bestemte meg for å prøve det. Etter universitetet var jeg i forskjellige designbyråer, hvor jeg jobbet med merkevare, webdesign og lærte meg HTML og CSS for å lage nettsider. Å lære hvordan man lager funksjonelt design har formet mitt designperspektiv og ledet meg til å designe softwareverktøy, særlig UI og produktdesign.
Etter at jeg var på besøk hos en venn i Oslo, bestemte jeg meg for å flytte til Norge for fire år siden. Det var den beste spontane beslutningen jeg har tatt. Jeg er takknemlig for muligheten til å møte mange fantastiske og talentfulle mennesker, og bedriftene jeg har kunne jobbet for og med.
Hva jobber du med for tiden?
Jeg jobber i Vev, en no-low-code design plattform hvor du har full kreativ og teknisk frihet til å skape ting på Internett. Nå jobber jeg med design editor- delen av plattformen, hvor jeg bruker “a design tool to design a design tool”. Muligens det mest nerdete en designer kan gjøre. Arbeidsdagen er både morsom og merkelig meta.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?
Jeg liker å starte dagen rolig hjemme med å lese meg opp på Slack og jobbe litt før jeg går ned til kontoret rundt lunsjtider. De fleste dagene jobber jeg i Figma med å designe ny funksjonalitet eller oppdatere vårt designsystem sammen med de andre produktdesignerne. Siden jeg jobber i en startup er aldri to dager like. Det er alltid nye ting som dukker opp, men jeg er heldig med at jeg ikke har så mange møter i løpet av uken, så jeg får mer tid til å fokusere og jobbe meg gjennom UI- og UX-arbeidsflyter for plattformen vår og editor.

Hvilke verktøy klarer du deg ikke uten?
Jeg antar at jeg er som millenials flest, og må ha telefonen og Internett. I tillegg Figma, Slack, hodetelefoner og Spotify.
Hva eller hvem inspirerer deg?
Gå tur er alltid bra. Men aller mest: Morsomme og støttende venner og kollegaer jeg er sammen med daglig.
Hva har du lyst til å lære mer om fremover?
Jeg vil fortsette å lære mer om no-code plattformer. Men samtidig vil jeg også lære mer front-end koding.
Hva synes du er mest utfordrende i jobben som designer?
At et design ikke vil fungere for alle, og hvordan man skal forholde seg til det faktum. Det kan være vanskelig å tilpasse design for alle bakgrunner, tekniske ferdigheter osv. Men det er også en morsom utfordring for en designer. Man må finne balansen.
Hva synes du designere i Norge bør bli bedre på?
Vårt mål som designere er å ta hensyn til mangfoldets bruk av våre produkter. Vi må ta hensyn til bakgrunn, utdannelse, språk, etnisitet, alder osv. Mangfoldet må også reflekteres i de som designer for å treffe alle best mulig. Det er en økende forståelse rundt dette, men jeg tror det er viktig med mer fokus og støtte til et bredere perspektiv innenfor design- og techmiljøene her, også i bedriftenes rekrutteringsprosesser.
Hva gjør du når du ikke jobber?
Fjaser rundt ute med hunden, drar på toppturer og hytteturer rundt i Norge, møter venner, spiller spill, håper på tordenvær, drikker vin, lager mat, hører på musikk og nyter sommeren.

Vil du nominere noen til ukens designer? Send en PM til @tone på UX Norge, eller send en mail til hei@uxnorge.no.

Ukens designer
Mathias Källström
Han var en noe uvillig designstudent, synes vi føyer oss for lett og at vi burde stille mer spørsmål! Bli kjent med Mathias i Computas.

Ukens designer
Elisabeth Ancher Elboth
Hun skulle gå på Krigsskolen, men endte på designstudier, blir inspirert av halvræva digitale tjenester og synes vi designere gjør det litt vanskelig for oss selv!

Ukens designer
Beatriz Ricci
Hun startet Designakademiet, jobber for Google og synes designbransjen er for homogen

Ukens designer
Adi Dick
Sideprosjektene hans er alt fra instrumental hip hop til design av plateomslag, han synes mennesker er det vanskeligste i jobben som designer, og at vi mangler mangfold i designbransjen!